Разноцветни теменужки и храсти украсиха Малката Главна в навечерието на Коледа

Градът Зелен град Новини

Декоративни вечнозелени храсти с различни нюанси бяха засадени от екипи на „Градини и паркове“ по Малката Главна, както пловдивчани често наричат ул. „Райко Даскалов“.

„Сред новите растения има евонимус, жълтоцъфтящ хиперикум, мажорна и минорна винка, която пък цъфти в розово. За повече разнообразие и красота са добавени декоративна трева фестука и около 2000 стръка теменужки с различни цветове“, обясни директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

До обяд растителността беше засадена в оформените около големите дървета 20 бетонни вази, които преди седмица  бяха допълнени с богата на почвата хумус. Веднага след това служители измиха пейките.

Храстите и цветята бяха доставени от заместник-директорката на „Градини и паркове“ Станка Стаматова директно от разсадника. „Всичко сме си отгледали сами. Вече се подготвяме за следващия сезон, така че да осигурим достатъчно дървета, храсти и цветя собствено производство“, увери Стаматова.

„Въпреки епидемичната обстановка се надяваме в навечерието на Коледа да допринесем поне малко за празничното настроение на пловдивчани и гостите на града“, каза Козарев.

.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.