АктуалноГрадътКриминале

Прокуратурата подхвана натравянето на децата в Розино

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за натровените с дюнери деца в село Розино. Върви проверка за това, че по непредпазливост са били нарушени правила, уреждащи преработката и съхранението на храни, предназначени за общо ползване, и с това е изложено на опасност здравето на другите.

На 2 октомврив с. Розино, общ. Карлово, деца са консумирали сандвичи – дюнери, които се продавали в мобилна каравана – павилион за закуски. Собственикът имал издадени разрешителни документи да предлага хранителния продукт. Установено е, че няколко от децата, консумирали дюнерите, са почувствали неразположение и са били откарани за преглед в болница. Те са стабилизирани, няма опасност за живота им.

С постановление на наблюдаващия прокурор са дадени указания за установяване на произхода на хранителните стоки, които са предлагани и консумирани от децата, медицинска документация за състоянието им, назначени са експертизи и др.

Извършват се действия по разследването.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Собственика не е имал разрешително за правене на дюнери,, да не се окаже накрая, че децата са яли диви джанки и затова така….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина