Поредна авария на „Васил Априлов“ в един и същи участък

Градът

Пак гейзер и асфалт във въздуха

В и К работи по отстраняването, не е ясно до кога

Движението в района е затруднено

Участъкът от бул.“Васил Априлов“, заключен между кръстовището с „Шести септември“ и моста на УХТ, днес преди обяд отново приличаше на река. Водата бликаше мощно през асфалта в западното платно, а автомобилите бяха принудени да намалят скоростта, за да преминават. Следствие на аварията, вода започна да наводнява и съседната улица "Паганини", а пешеходците бяха принудени да обикалят из квартала, за да пресекат, разказаха очевидци пред Под тепето.

Предполага се, че отново е спукан главен водопровод, тъй като асфалта пак е разцепен. Точно преди месец в същия участък на булеварда, но в източното платно, огромно парче асфалт излетя във въздуха с гейзер, а наводнението превърна булеварда в малка Венеция. Кварталът остана без вода близо две денонощия.  

От В и К – Пловдив са реагирали възможно най-бързо днес, сервизният екип е на място и работи по отстраняване на аварията. По данни на дружеството проблемът е на бул."Васил Априлов" №85, до Шкода Център.

Без водоснабдяване до отстраняване на повредата е районът в близост и квартала западно от бул."Васил Априлов".  От В и К не се ангажират с време за оправяне на проблема, срокът е – „до отстраняване на аварията“.

Екипите работят на пътното платно, движението в района на аварията е затруднено.

Още две големи аварии има в града. Кварталът зад парк Лаута е без вода, заради авария на спирателен кран при блок №236, вх.А в Тракия. Другият проблем е на бул."Руски" №7, където е  аварирало водопроводно отклонение. За последния случай от В и К се надяват да се справят в рамките на работния ден.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.