Поп от Калояново освети надлеза на Скобелева майка, Тотев му асистира в ритуала

Градът

Отчето дойде по покана на Пътища, кмета му държа менчето със светена вода. Не е ясно каква ще е реакцията на обявилия война Николай Пловдивски

Завършиха съоръжението в срок, то поема трафика от днес

Поп от Калояново освети надлеза на Скобелева майка в момент, в който босът на пловдивската епархия Николай излезе в открита война с кмета. Отец Борис от черквата „Св. Троица” дойде по покана на изпълнителите на проекта от Пътища- Пловдив и явно неподозирайки за отношението на митрополита към Иван Тотев, направи градоначалника асистент в службата си. Даде му да държи менчето със светена вода. Помоли се всички да бъдем единни, а не да се делим. Същото направиха и официалните лица в церемонията. Не е ясно каква ще е реакцията на Николай Пловдивски. Под тепето силно се надява и вярва, че отец Борис да няма да има проблеми.

Иначе надлезът бе отворен днес официално и поема трафика към и от Пловдив. Проектът на стойност 4 милиона лева бе изпълнен в срок от Пътища- Пловдив. Съоръжението е изпълнено по всички европейски стандарти. Става въпрос за 137 метра надлез и пълната му реконструкция, нови тротоарни настилки, осветление, мантинели, армиран бетон. Пожелавам на пловдивчани и гостите на града безаварийно ползване, каза след рязането на лентата Маргарита Попиванова от Пътища.

Завършихме едно от двете такива съоръжения в Пловдив, непипани от построяването си заедно с моста на Васил Априлов. Него пускаме на 6-ти септември. Това е най-хубавият вход за Пловдив, каза Тотев. Службата по освещаването му бе много важна и аз се помолих тук да няма инциденти. Тези нови пътища не са направени за високи скорости, а за удобство. Да се помолим шофьорите да бъдат по-разумни, допълни кметът.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Поп от Калояново освети надлеза на Скобелева майка, Тотев му асистира в ритуала

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.