Подготовката за Световното първенство по гребане започва с разработка на Covid- план

Градът Изпод тепето Новини Спортен Пловдив

Световно първенство по гребане за юноши и девойки до 19-годишна възраст ще има. Това е резултатът от предварителната работа на екипа на Организационния комитет на първенството. Стартът ще бъде даден на 11 август, а финалът е на 18 август. Условието на Световната федерация по гребане FISA е да бъде разработен и представен за одобрение Covid- план. Това беше и акцентът на първата присъствена сбирка на комитета.

Досега цялата работа се извършваше онлайн. Знаковата първа присъствена среща се проведе в една от най-красивите къщи на Стария Пловдив – Чалъковата. На нея присъстваха Иван Попов-председател на Организационния комитет, Даниел Христов – главен секретар, Никола Господарски- отговорник за съоръженията на Гребния канал, Ралица Шопова- отговорник за транспорта, Росица Генова- акредитации, Красимира Чалкова – маркетинг и спонсори, Катя Кожухарова, Катерина Додова, Веска Попова, Яна Кирякова- отдел хранене и настаняване, както и Димитър Пехливанов, който ще отговаря за Covid- мерките и подробния Covid- план. В разработването на този план водеща роля има д-р Асен Шумков, ръководител на медицинския екип на Световното първенство за юноши и девойки.

След като бъде одобрен от FISA този план ще бъде публично оповестен и в официалният сайт на Световното по гребане за юноши и девойки. “Доверието, което FISA има към нас е огромно. Доверяват ни се във всичко, което правим по организацията на Световното първенство за юноши и девойки до 19 години. Това е признание за постигнатото през годините. Знаят, че всичко на Гребния канал в Пловдив ще бъде наред и ще имаме следващо успешно световно първенство.” – каза председателя на Организационния комитет Иван Попов.

Споделете ни във:

1 коментар за “Подготовката за Световното първенство по гребане започва с разработка на Covid- план

  1. "Световно първенство по гребане за юноши и девойки до 19-годишна възраст" Г-ЦИ каза:

    При всяко поредно кудудякане за
    ВТОРИ КАНАЛ
    за сметка на Града, на неговата зеленина и квадратури нека не забравяме, че под “световни” байряци се разиграват ЧАСТНИЧЕСКИ интереси и игрички с многомилионни далавери.
    БУДАЛИ из Източна Румелия не се свършиха . . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.