Пловдивски висши училища сред европейския академичен елит

Градът

Две от най-авторитетните пловдивски висши училища взеха участие в кръгла маса в София, посветена на академичното качество. Организатор на проявата беше Европейският колеж по икономика и управление. Кръглата маса се финансира от ЕСФ и ЕФРР в рамките на проекта „Системите за управление в Европейския колеж – високо качество и отговорност” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси – 2007-2013”.
По този повод представителят на ръководството на Медицинския университет в Пловдив, г-н Борис Янчев обобщи впечатленията си от дискусията така:
 „Темата на кръглата маса е изключително важна и актуална за всички български висши училища – големи и малки, държавни и частни, университети и колежи. Ние с колегите от Европейския колеж очевидно работим паралелно в една и съща посока. Ненапразно, буквално в последните дни, станахме едновременно носители на две от най-престижните награди „Сократ“, присъждани ежегодно от Европейската бизнес асоциация в Оксфорд, Великобритания.
„Определянето на победителите, които получават високото международно отличие се прави по критерии, които включват ефективно управление и въвеждане на мениджърски програми, оригинални политики и практики при предлагането на висококачествени образователни услуги и използването на съвременни технологии при обучението на студентите. Като човек, имащ пряко отношение към работата на системата за управление на качеството в Медицинския университет, споделям много от вижданията и подходите на проектния експертен екип на Колежа, както и немалко идеи, които биха ни били много полезни и в нашите условия.
„Смея да заявя, че тъкмо последователните ни и настойчиви усилия за издигане и поддържане на академичното качество, са основното обяснение за „пробивите” ни сред европейския и световния университетски елит” – завърши г-н Янчев.
    
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.