Пловдивчанин сам постави знак на улицата

Градът

Будният гражданин намери начин сам да реши проблема с паркиращите автомобили пред дома си

Макар да се намира в центъра на града, по улица „Весела“ няма поставен нито един пътен знак, а тясното пространство, през което трябва да преминат хората, живеещи в района, се превърна в своеобразен паркинг. Това създава сериозно неудобство както на хората, живеещи на улицата, които не могат да приберат собствените си коли в гаражите, така и на пешеходците, които нямат избор, освен да се движат по пътното платно.

Наш читател ни изпрати снимки именно от ул. „Весела“, на която е забелязал интерес уличен знак, който да забравяна паркирането. Знакът е ръчно изработен от алуминиево фолио от живущите в района и е закачен на едно от дърветата с цел да успеят да приберат колите в гаражите си. „Не всички се съобразяват със забраната, но инициативата бе приета радушно и с малко насмешка“, пише ни Константин Р. Той сподели, че е ставал свидетел на ситуации, в които водачи започват да се смеят при вида на забранителната табела, но все пак се съобразяват с нея и търсят друго място за паркиране в района.

Споделете ни във:

1 thought on “Пловдивчанин сам постави знак на улицата

  1. Тоя нещастник да си взима табелката и да си я бутне там, където слънце не огравя. Живее в центъра на града, но селото никога не е излизало от него. Щом няма знак значи паркирането е позволено. Като иска да му е широко – да се връща на полето на село!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.