Пловдив се включва в Европейската седмица на мобилността

Градът Новини

От 16.09. до 23.09. в Пловдив ще се проведат организирани мероприятия във връзка с отбелязване на Европейската седмица на мобилността (ЕСМ). Европейската комисия е определила тазгодишната кампания „Чиста мобилност за всички“  да се проведе под мотото „Избери как да се придвижваш“.

Тази сутрин в 9:30 часа ще има гимнастика на открито на Римския стадион под мотото „Бъди активен с нас“.

Откриващото събитие ще се състои на 16.09 (сряда) в 16:00 часа с безплатен пешеходен тур „Крачка по крачка за здраве и познание“ по инициатива на ОИ „Старинен Пловдив“. Турът включва разходка с екскурзовод из културно-историческото наследство на града.

Стартовата локация е бариерата на ул. „Съборна“. Турът не включва посещение вътре в обектите и се провежда при максимално допустими до 12 човека. При интерес ще бъде проведен и втори тур от 17:00 – 18:00 часа.

Двете събития се провеждат по идея на ОИ „Старинен Пловдив“. Местен координатор на кампанията е Дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

В седмичната програма е включена и инциативата Park(ing) Day, в която традиционните паркинги ще се превърнат в места за четене и музикални сцени.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.