ПГЕЕ-Пловдив се включва в програмата за дуално обучение

Градът Изпод тепето Новини
ПГЕЕ Пловдив

През учебната 2022 – 2023 г. училището ще приеме своя първи випуск за обучение в дуална форма

 

С включването на Професионална гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) Kaufland България разширява партньорството си по програмата за дуално обучение в гр. Пловдив.

Учениците ще имат възможност да натрупат ценен опит в най-големия логистичен център в ритейл сектора у нас – този на Kaufland България, в близост до Пловдив. Младежите ще придобият нови знания и лични и професионални умения в реална работна среда, като съчетават практиката с учебните си занимания.

За целите на обучението им е предвиден обучителен план, адаптиран към техните нужди. Графикът на всеки ученик в 11 и 12 клас ще съчетава поравно учебни дни в гимназията и в логистичния център на компанията в с. Стряма. Това ще им осигури допълнителни доходи, натрупване на трудов стаж и трудови навици, а след завършването – възможност непосредствено да започнат работа.

В края на успешно преминат обучителен курс всеки от тях ще получи свидетелство за професионална квалификация.

Благодарение на програмата учениците увеличават шансовете си като квалифицирани специалисти на пазара на труда и стават конкурентноспособни във всички страни на ЕС. Освен това, избирайки Kaufland като партньор по проекта, те ще имат възможност да опознаят отблизо процесите в един от най-динамичните сектори на икономиката – модерната търговия, в който компания е лидер.

До момента 41 ученици са завършили обучението си по дуална форма. Компанията е обучила близо 40 свои служители, които отговарят за въвеждане на младежите в работата, разпределение на ежедневните задачи в работни графици и оценяване на представянето им.

Друга дейност, която компанията развива в помощ на младите специалисти у нас, е осигуряването на практикантска програма за ученици, в която между 70 и 100 зрелостника годишно преминават от 2017 г. насам.

В началото на този месец компанията обяви и четвъртото издание на програмата си „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия 2022“ – програма, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.