Отлични оценки на редовния приемен изпит в УХТ днес

Градът Изпод тепето Новини
Изпити УХТ

Една пълна шестица и три отлични оценки на приемните изпити в УХТ днес

 

Четири отлични оценки получиха кандидат-студенти в Университета по хранителни технологии (УХТ) на редовния приемен изпит днес.

Две са по Математика, а другите две са по Химия и опазване на околната среда, като едната от тях е пълна шестица. 

Изпитът по Математика започна в 9 ч., а по Химия и опазване на околната среда в 11 ч. Кандидатите имаха по 60 минути, за да отговорят online на 25 въпроса. Резултатите бяха обявени веднага след приключването. 

„Запазва се тенденцията. Близо 90% от явилите се днес се представиха успешно, както беше и на двете предварителни приемни сесии. Доволни сме, че в условията на сериозна конкуренция УХТ се предпочита от мотивирани и много добре подготвени кандидати, защото завършващите при нас имат отлични възможности за реализация“, заяви зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. д-р Христо Спасов. 

Първото класиране ще бъде обявено на 3 юли 2022 г. на сайта на университета. Записването на приетите в първи курс ще бъде от 5 до 7 юли. 

От понеделник – 4 юли 2022 г., желаещите да продължат образованието си при нас ще имат отново възможност да подават документи online, казаха от Учебен отдел. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.