Откриват напълно обновената с 3 млн. лв. детска градина „Перуника“

Градът Изпод тепето Новини
детска градина "Перуника"

Напълно обновената с близо 3 милиона лева европейски средства детска градина „Перуника” ще бъде открита в началото на другата седмица. Кметът Здравко Димитров, заместник-кметове, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов ще прережат лентата в понеделник пред сградата на ул. „Марагидик“.

Общо 160 деца, разпределени в 6 групи, ще имат възможност да посещават детската градина. Предоставени са им много добри условия за спорт, тъй като е изграден закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална ударопоглъщаща настилка. Внедряването на мерки за енергийна ефективност ще намали разходите на енергия и ресурси – в съответствие с приоритетите за опазване на околната среда и доброто финансово управление на градината.

Проектът BG16RFOP001-1.003-0001 „Образователна инфраструктура“ – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“, процедура „BG16RFOP001-1.003 – е в изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“. Стойността на строително-ремонтните дейности с оборудването е 2 926 409, 78 лв.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.