От „Градини и паркове“ наеха машина за тревните площи в Тракия

Градът Зелен град Новини

„Мощен трактор с мулчер се включва в окосяване на тревата в големите междублокови пространства на територията на район Тракия“, съобщиха от „Градини и паркове“ днес. След въпрос на Под тепето от там уточниха, че машината е под наем, а след обществената поръчка за модернизиране на предприятието с парите от 40-милионния заем ще имат собствен трактор с мулчер.

„Сутринта направихме няколко проби и стана ясно, че с помощта на  този тип техника по-бързо и ефективно ще окосим големите тревни площи“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

На пълни обороти машината ще работи от утре, тъй като заради падналия вчера пороен дъжд почвата в момента е много влажна. По време на пробите все пак бе окосена поляната край бул. „Шипка“ до блок 117.

Тревата пак ни изненада!

Същият трактор с мулчер в началото на ноември миналата година за дни окоси около 170 декара растителност в коритото на река Марица. Според Козарев включването му и сега в работния процес ще помогне на „Градини и паркове“ да навакса с пролетното косене и в другите части на града, тъй като там ще бъдат концентрирани повече екипи от предприятието.

Допълнителна група косачи работи от днес в район „Източен“, на бул. „Марица-юг“ – от бул. „Шести септември“ до кв. „Столипиново“.

Днес през деня пък съпартиецът на Веселин Козарев в „Съюз за Пловдив“- зам.-председателят на Общински съвет Евелин Парасков, излезе с пост във Фейсбук по повод проблемите с поддържането на зелените зони в града.

“ Намерих телефона на директора на Градини и паркове Веселин Козарев. Звъннах му и му казах, че добре се справя в централна градска част, Цар-Симеоновата градина, фонтаните и чешмичките вече работят навсякъде из града, но има още какво да се желае в кварталите, особено Западен и Южен(там, където е останала някоя незастроена полянка) . Винаги в кварталите работата е била най-много и най-трудна, така е и сега. Известно ми е, че дъждът затруднява работния процес, но за това не са виновни пловдивчани. Хубаво е, че работите и през укендите. Успех и здраве!“

Споделете ни във:

1 thought on “От „Градини и паркове“ наеха машина за тревните площи в Тракия

  1. Страшно е !Между блоковете има треви и тръни човешки бой !
    Така ли си гледат работата?

    Не подържани градинки и паркове !
    Господа Пловдив не е само Център !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.