ГрадътКриминалеНовини

Оставиха в ареста мъжа и жената, трафикирали мигранти в линейка

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста мъжа и жената, които бяха задържани за трафик на 23-ма мигранти в линейка край село Труд. Заседанието протече при закрити врата, вероятно заради използване на специални разузнавателни средства при в разследването.

По време на трафика Маргарита Маринова била облечена с медицински дрехи, очевидно за да изглежда правдоподобно като част от лекарския екип на линейката, съобщи БНТ.

Бежанците от Афганистан, сред които три непълнолетни момчета, са влезли от Турция и са били натоварени в линейката край Стара Загора след гонка с полицията по автомагистрала „Тракия“.

Трафикантите изоставили линейката пред полицейското управление в пловдивското село Труд. При последвалата светкавична полицейска акция те били заловени. Обвиняемите са криминално проявени за кражби и наркотици. Мъж е осъждан 4 пъти. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат присъди от 1 до 5 години и глоби до 20 000 лева.

Атанас Илиев от Районна прокуратура съобщи, че ден преди да се качи зад волана на линейката, извършителят е употребил наркотици.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Защо крадците от голямото добрутро
    Георги тодоров узунов. Георги светлозаров томов не са в яреста?Димитър Чолаков от Пловдив Инвест,Тодор Иваное Къртев?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина