Община Пловдив ще сигнализира сектор „Пътна полиция“ за нарушители по кръстовищата

Градът Изпод тепето Новини

Сигнали за шофьорите, които нарушават правилата за движение по пътищата, ще бъдат предавани своевременно на сектор „Пътна полиция“. Това стана ясно от среща на заместник-кмета по „Транспорт“ Тодор Чонов с представители на Националната асоциация за защита на превозвачи и таксиметрови водачи и служители на ОД на МВР – Пловдив.

„Оператори на общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ще следят за недобросъвестни водачи на моторни превозни средства и ще информират МВР в най-кратък срок“, обясни Тодор Чонов.

На нарушителите ще им бъде наложена глоба за преминаване на червен сигнал на светофара, шофиране без колан, за спиране на автобусни спирки или на други забранени места до кръстовищата, за говорене по мобилния телефон и други.

Съгласно проекта за интегриран градски транспорт в Центъра за управление на трафика има работна станция за служители на сектор „Пътна полиция“ и благодарение на съвместната им работа с общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ще се обърне по-сериозно внимание на нарушителите на правилата за движение по пътищата.

„Благодаря на гражданската позиция на Националната асоциация за защита на превозвачи и таксиметрови водачи относно санкциите срещу нарушенията на пътя. Ще продължим да взимаме предвид техните добри предложения и в бъдеще“, посочи Тодор Чонов по време на разговорите.

Той припомни, че преди десетина години е имало предложение от Националната асоциация на общините в Република България за създаване на единна система за разполагане на камери, засичащи превишена скорост на автомобили. В идеята е било заложено част от приходите да се разпределят в републиканския и в местния бюджет, но това все още не е факт.

„Надявам се добрата координация и съвместна работа на институциите да накара хората да спазват повече правилата за движение по пътищата, защото и секунда невнимание може да коства животът и здравето на хората“, заключи Тодор Чонов и призова за повече отговорност, толерантност и уважение от страна на всички участници в движението.

Споделете ни във:

1 коментар за “Община Пловдив ще сигнализира сектор „Пътна полиция“ за нарушители по кръстовищата

  1. Защо отново глоби?! Кой ще следи, дали всичко се сигнализира или е само за “наши” и “ваши”!?
    И нали тоя “контрол на трафика” щеше да управлява светофарите – зелена вълна и т.н……

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.