Най-големият планински кино фестивал BANFF гостува за поредна година на Филмови нощи във Филипополис тази вечер

Градът Култура Новини

Планински и екстремни забавления ни очакват тази вечер на лятно кино „Орфей“. За поредна година в Пловдив пристига любимият BANFF Mountain Film Festival. Пътуващото кино с късометражни филми за екстремни спортове и планинарство от канадския фестивал в Банф пристига и до Филмови нощи във Филипополис от 21:20 часа тази вечер. Най-големият и най-престижен фестивал идва за шести път в Пловдив, който е част от световната му обиколка сред 600 общности и 40 страни по цялата планета.

Тазгодишното издание ни предлага 8 филма от разнообразни екстремни спортове. В откриващия Mother Earth ще се срещнем с канадското племе Lil’Wat и пътешествията през ливади и древни гори, които ни запознават със средата, в която те живеят. Феновете на ските могат да гледат три филма – за приключения в Япония, за ски и сноуборд спускане с помощта на цепелин в Източните Алпи, както и един исторически поглед към ските в западната част на Канада.

Тазгодишната програма предлага и филми за катерене, парапланеризъм и още пътешествия. Поради специфичната ситуация в целия свят, тази година можем да се насладим и на приятна изненада – всеки филм е представен с кратък поздрав от някой от екипа с видео обръщение към публиката преди началото му.

Билети за прожекциите от BANFF Mountain Film Festival може да закупите от LUCKY Дом на киното след 16 часа и на касата на лятно кино „Орфей“ след 19:30. Те са на цена от 10 лева.

Поради големия интерес „Голата истина за група Жигули“ ще има допълнителна прожекция след седмица – на 26 юли от 21:10. Допълнителни прожекции ще има и италианската комедия, носител на голямата награда на КЕФФ „Три перфектни дъщери“, която ще можем да гледаме отново на 24-и и 29 юли от 23:30. Филмови нощи във Филипополис продължава с прожекции всеки ден до 31 юли.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.