Надписът pLOVEdiv е напълно възстановен

Градът Живот Изпод тепето Новини

Светещият надпис pLOVEdiv, разположен на стената над Античния театър, е възстановен и отново ще радва пловдивчани.

В това се убедиха лично днес заместник-кметът по култура Пламен Панов, кметът на Централен Георги Стаменов и изпълнителният директор на Фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, по чиято инициатива се случи възстановяването.

Припомняме, че „PLOVEDIV – проект в градска среда“ е проект на Милен Гелишев и Симеон Тодоров, реализиран в рамките на Нощ на музеите и галериите – Пловдив, 2011 в програмата „Град и публични пространства“. Проектът е избран и  реализиран по „Отворена покана за проекти НОЩ“ на Фондация „Отворени изкуства“. Този светещ надпис съвсем естествено се превърна в разпознаваем символ на града и хората го обикнаха. Той може да бъде видян и от ул. „Станислав Доспевски“. Две години и половина след поставянето му, в резултат на вандалски прояви, буквите бяха изпочупени на два пъти и тогава отново по инициатива на община Пловдив, те бяха напълно възстановени. От 2011 година до днес pLOVEdiv е разпознаваем бранд както в България, така и в чужбина, а мотото All We Need Is pLOVEdiv продължава да обикаля света вече 11-та година.

В ход е и ремонта на буквите “Together Plovdiv 2019“ на стълбите на Каменица – друго много любимо място за снимки на пловдивчани и туристи. Буквите бяха демонтирани, като в момента се изработват чисто нови. На мястото се намира само фундамента. Надписът „together” бе поставен през 2016 г., отдолу пише Plovdiv 2019 European capital of culture.  „Заедно” е слоганът на кандидатурата ни за европейска столица, с който Пловдив спечели надпреварата в конкуренция с други български градове.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.