ГрадътНовини

Над 70 дежурни екипа на EVN са в готовност да реагират при необходимост в изборния ден

Дружеството ще обърне специално внимание на електрозахранването за избирателните секции

Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г. (неделя) Eлектроразпределение Юг(част от ЕVN)предприе организационни и технически мерки за подсигуряване на електрозахранването на избирaтелните секции в Югоизточна България с цел нормалното протичане на изборния процес.

Мерките включват:

  • Мобилизиране на допълнителни дежурни по места за 1 и 2 октомври 2022 г. Специално внимание е отделено за подсигуряване на електрозахранването в избирателните секции.
  • За периода от 30 септември до 3 октомври 2022 г. се прекратява извършването на всички планирани технически дейности по електроразпределителната мрежа. Такива ще бъдат извършвани само в случаи на неотложна необходимост и при отстраняване на възникнали повреди.
  • Налице са мобилни генератори, които могат да се използват са осигуряване на захранване за сградите с избирателни секции.
  • Извършена е проверка на аварийния резерв и материали по места, наличност в аварийни автомобили и специализирана техника.

Денонощно функционира и Диспечерският център на Електроразпределение Юг, в който се извършва постоянен 24-часов контрол и мониторинг на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина