АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Министър Гвоздейков: Бетонният мост трябва да бъде затворен в средата на ноември

Министърът на транспорта и съобщенията заяви, че проблемът със съоръжението е проспан от два мандата

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков направи бърза инспекция на работата по пробива на Централна гара и реконструкцията на жп линията. Той бе посрещнат и разведен от ръководителя на проекта инж. Бакалски и областния управител Илия Зюмбилев.

Минситър Гвоздейков подчерта, че проектът се финансира по Оперативната програма за транспортна свързаност и трябва да приключи в края на 2024.

„Ето защо не можем да си позволим повече забавяне. Този проблем на Пловдив не е от вчера, той е следствие на бездействието на Общинската управа през последните два мандата“, каза той и подчерта, че е необходимо да се „седне заедно на една маса и да се ускори процесът“. Особено проектите, които общината трябва да завърши, за да не остане южната част на града откъсната.

Министърът посочи, че местната власт има вина удължаване на ремонта заради маса грешни решения.

„Виждам недобро планиране и анализ от страна на общината за повечето инфраструктурни решения“, допълни Гвоздейков

По думите му, ако не се пристъпи в срок към реконструкцията на моста, има рискове за финансирането на целия проект от ЕС.

Според него повдигането на темата отново е заради предизборната кампания.

Той допълни, че най-рано в средата на ноември НКЖИ трябва да започне работа по Бетонния мост. „До края на 2024-та година проектът за модернизация на жп линията трябва да бъде завършен. Срокът е реалистичен. Важно е да повдигнем Бетонния мост и ако започнем работа през декември, имаме уверение, че в рамките на 6 месеца ще бъдат приключени дейностите по него. Влаковете ще бъдат спрени само за месец“, коментира пред журналисти министърът. 

„Надявам се на разумен диалог, след като приключи предизборната кампания“, добави Гвоздейков.

Вижте още видеото:

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Изобщо не ме интересуват линиите им и влаковете, ни парите им!
    Този мост не трябва да се затваря преди да пуснат буквално всяка съществуваща улица и булевард в квартала! И новите пресечки м/у Талев, и Македония, и целия Южен от край до край заедно с пробива към Смирненски, и този под жп гарата, и целия Даме Груев, както и направа на нов път, зад новите Оазиси, паралелно с линията!!!
    Преди всичко това никакво затваряне на Бетонения дори и за седмица, категорично!!! Предлагам много сериозно и твърдо да се организират стачки там! Квартала е денонощно непроходим буквално! От центъра до към края на Кючука през 2/3 от деня изобщо не се минава от никъде и никак с кола, за по- малко от 40 – 50 минути!!! Това са 2 километра… не е човешко! За толкова време се стига чак в София БУКВАЛНО!!!
    пак подчертавам… много сериозно трябва да се организират стачки! Когато пуснат в движение и ремонтират от-до всичко, което описах, както и след това да ГАРАНТИРАТ, че Бетонения ще е затворен и в ремонт не повече от ДО 1 месец- тогава ще им се РАЗРЕШИ да го правят!!! Никакви линии и влакове. Това е!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина