ГрадътИзпод тепетоНовини

Математическата гимназия иска нова сграда

Общественият съвет към Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов” предприема практически стъпки към осъществяване на проекта за нова сграда на училището. На 17.01.2023 г. негови представители проведоха първа работна среща с г-н Стефан Стоянов – заместник-кмет “Образование, бизнес развитие и европейски политики”. На нея се обсъдиха липсата на напредък до този момент, съвременните изисквания към образованието и проектирането на подобен тип сгради, както и възможностите за бъдеща съвместна работа в разумни срокове.

Членовете на Обществения съвет заявиха желанието си проектът за нова сграда да намери място в индикативния списък с приоритетни проекти на Община Пловдив в ПИРО. Това вече беше и публично поискано на общественото обсъждане на 10.01.2023 г. Ангажираха се с активна работа при изработването на задание за проектиране.

Общественият съвет към Математическата гимназия ще отправи покани за срещи и към всички общински съветници с цел осигуряване на подкрепа за финансиране от бюджета на Община Пловдив за 2023 г. на архитектурен конкурс за проектиране на нова и съвременна сграда на Математическата гимназия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

 1. Време е нашата любима гимназия да има и самостоятелна модерна сграда с модерни и високи технологични кабинети и обучение. Сигурна съм че всички
  възпитаници- бивши, настоящи и бъдещи ще помогнат в тава начинание. Призовава към събиране на дарения и активна работа на всички които могат да помогнат, за да може да се осъществи новата сграда.

  1. то СТАДИОНИ недостигат за задоволяване на неотложните нужди, потребности и щения на футболните Клубове (частна собственост на милионери, олигархи и руснаци) = = = а пък Вие, г-жо призовавате гражданството да се занимава с някакви си…

   ГИМНАЗИИ, как не!

   (Впрочем чудесното училищно здание Кирил Нектариев –със салон гимнастически, с жилище за Байчото, с просторен двор– в сърцето на Града, заграбено от никому ненужния РадиоТВцентър дето никой не му слуша радиоточките и антените само „красят“ Сахат Тепе КОГА ЩЕ БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕН НА ГРАДА ДА СЛУЖИ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА ГРАЖДАНСТВОТО?

   И ДА ОБЛЕКЧИ ИДИОТСКИЯ ЗАБРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ НАОКОЛО С ПОЛИЦИЯ НА ЗАПЛАТА? А?)

   1. Що за възмутителен отговор!
    Нашият град има нужда от образование (както и от стадиони) Аз като възпитаник на тази елитна гимназия искам да помогна, и ако всеки милеещ за нея го направи – ще успеем със сигурност. А за стадионите не се притеснявам- те си имат достатъчно голяма база за подкрепа

    1. Одговоро беше ШЕГОВИТ, какината =закачка= подигравателно срещу прекомерното кудкудякане за „козирката на стадион Ботев“ която обслужва два файтона запалянковци;;; докато ОБРАЗОВАНИЕТО е в девета глуха.

     Впрочем яснота настъпва в СКОБИ втората част на „възмутителнио“…

     Ти от Математическата малко еднорелсово четеш

     1. Брей, Градът остана на шепа ритни-топковци, пък УЧИЛИЩА за всички млади да се финансират на вопли за подаяния от

      съученичките на Тетида’82

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина