Комплекс за ранно детско развитие отваря в Пловдив

Градът Изпод тепето Новини
Комплекс за ранно детско развитие

Фондация „За Нашите Деца“ превръща първото сиропиталище в България в Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив

Предстои официалното откриване на новия Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив на 29 юни от 9.30ч., на адрес: ул. Димитър Цончев 11.

След две години активна работа фондация „За Нашите Деца“ с подкрепата на Община Пловдив, бизнесът на Пловдив и активните граждани, завърши ремонта на новият Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив. Фондацията създаде място за подкрепа и прилагане на интегриран подход при работа с деца от 0 до 7 г. и техните семейства.

Сградата в която работят специалистите от фондацията е с много богата история. Тя е създадена през 1878 г., малко след Освобождението от група жени, които се обединяват в името на една кауза да подкрепят осиротелите след войната деца. Така те създават първото сиропиталище в България и завъртат колелото на съпричастността, филантропията и добродетелта, което за щастие се движи и днес.

Днес, 144 г. по-късно, това място е променено и има друга кауза свързана с детското щастие, тази сграда е превърната в място за подкрепа, съпричастност, развитие и възможност за по- добро бъдеще на онези деца и семейства, които имат нужда от подкрепа, разбиране и увереност за бъдещето.

Комплексът предоставя достъп до професионална, интегрирана и цялостна подкрепа за децата на Пловдив, за да развият своя пълен потенциал, а семействата в затруднено положение ще намерят хора, на които да се доверят и които да им помогнат да повишат родителските си умения и да придобият увереността да полагат най-добрите грижи за своите деца.

Специалистите на фондацията предоставят качествени грижи за деца в ранна детска възраст – деца с трудности в развитието, предотвратяване раздялата на деца с биологичните им семейства, деца останали без родителска грижа или настанени в приемно семейство и помагат на родители в затруднено социално положение.

Услугите са предимно насочени към работа по превенция в рисковите общности, работа с детето и неговото семейство, както и активна работа в партньорство със здравните служби, училищата и общността, като част от интегрирания подход.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.