Комедии от Сърбия, Испания и Германия на КЕФФ днес

Градът Култура Новини

Немският продуцент Мартин Лишке – специален гост на фестивала

Комедийният киноуикенд в Пловдив стартира на 9тиюли /петък/с прожекция от 19.00 ч. в LUCKY Дом на киното на испанското заглавие „ДОКАТО СВАТБАТА НЕ НИ РАЗДЕЛИ“.

Филмът проследява забавната история на Марина, която не може да повярва в любовта, след като в детството си е била свидетел как баща й Артуро изневерява на майка й Лурдес. Сега обаче Артуро е успешен сватбен агент в собствената фирма на дъщеря си, в която работят приятелка й Ирене и майка й Лурдес….

Сръбската комедия, част от конкурсната програма на фестивала – „ИСТИНСКА ИСТОРИЯ“ е с прожекция от 21.00 ч. в LUCKY Дом на киното. Актьорът Велко е убеден, че цялата Вселена е срещу него. Постоянно си създава проблеми, но смята, че всъщност виновни за тях са хората около него. Комичните конфликти с приятелите, семейството, колегите и дори случайни хора се задълбочават, докато Велко продължава да чака голямата си роля, за която е убеден, че ще реши всичко веднъж завинаги.

Прогрмата на КЕФФ продължава на открито в Лятно кино Орфей от 21:30 часа когато специалният гост на фестивала Мартин Лишке /Германия/ ще представи своя филм – „КОНЦЕРТЕН ЖИВОТ“, включен в състезателната програма на фестивала. Лейф трябва да изнесе концерт в джаз и блус бара на Лене в Германия. Но преди концерта, той ще се сблъска с цялата палитра от шарени образи, които посещават бара – всеки със своя различен свят, мироглед и съдба. Какво е един бар без своите редовни клиенти? И какво е един човек без любов към музиката?

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции струва 35 лв. Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на сайтовете ceff.bg и boxoffice.bg и от касата на лятно кино „Орфей“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.