АктуалноБотев ПдГрадътЛоко ПдМненияНовини

Колежа може да посрещне мач на Ботев още през април

Стихове на Христо Ботев на входа на стадиона посрещат посетителите

Кметът Здравко Димитров направи поредната си инспекция на строителните дейности на двата стадиона – „Христо Ботев“ и „Локомотив“, за да провери лично докъде са стигнали фирмите-изпълнители и дали се спазват поетите на срещите с фенове ангажименти и срокове.

На стадион „Христо Ботев“ той завари управителя на ПИМК Илиян Филипов, който му демонстрира степента на завършеност на преградните съоръжения, покритието на козирката на централната трибуна и напредъка на довършителните дейности. Кметът остана впечатлен от идеята на колоните за входовете на стадиона да бъдат поставени стихове на клубния патрон – поета-революционер Христо Ботев.

Здравко Димитров бе запознат с отстранените от изпълнителя забележки и на място се увери, че при окончателното завършване в преградните парапети няма разминаване, както се опасяваха феновете на клуба. Подобно е положението и с дилатационните фуги, за които също имаше притеснения, но след завършването им и облицовката с подходящи материали те са добили съвсем различен вид.

Димитров разгледа и предпазната ограда на трибуната за гости и изрази опасения, че е ниска, но строителят поясни, че такава ограда е предвидена по проект.

„Виждам, че нещата вече добиват различен вид и стадионът наистина ми харесва. Получих уверението, че до края на март ще бъдат монтирани и седалките на стадиона, което прави съвсем реално тук да се играят мачове още през пролетта. На първо време за срещите ще се използва табло, което ще бъде разположено покрай терена, както поискаха от клубното ръководство. На следващата ми среща с тях ще ги призова да започнат интензивни грижи и за тревното покритие на терена, за да бъде в идеално състояние за мачове през април“, коментира след инспекцията на стадион „Христо Ботев“ кметът.

На стадион „Локомотив“ той бе посрещнат от отговорника за строежа от страна на Община Пловдив Костадин Язов и клубната легенда на черно-белите Христо Бонев.

Здравко Димитров разгледа строящата се трибуна Юг, която ще бъде за гостуващи фенове, а под нея ще бъдат разположени съблекалните, съдийските стаи и сервизните помещения. Той инспектира и започващия строеж на трибуна „Спортклуб“, където вече е налят бетонният фундамент, след което поговори с Христо Бонев.

„Искам да благодаря на управителя на фирмата-изпълнител Живко Желев, на Костадин Язов и на усилията на Община Пловдив, защото благодарение на всички вас и на усилията ви, нашият отбор в най-скоро време ще има модерен стадион и мечтата на поколения локомотивци – да имат истински черно-бял храм, ще се сбъдне“, обърна се прочувствено към кмета най-успешния футболист на Локомотив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина