ГрадътЖивотКултураНовини

Испанският „Сантиментално” тази вечер на комедийния фестивал КЕФФ

Страхотната комедия от Испания „Сантиментално“ предстои тази вечер от 18:45 в програмата на Комедийния европейски филмов фестивал – КЕФФ в LUCKY Дом на киното. Това е един от успешните испански филми в последните години с престинжна награда „Гоя“ за най-добра поддържаща мъжка роля и няколко номинации. На екрана ще видим любимия Хавиер Камара, познат ни от „Младия папа“.

„Сантиментално“ ни среща със семейството Хулио и Ана. Те са заедно вече 15 години. Вече почти не се поглеждат и въобще не се докосват един с друг, а дребнавите им разпри са се превърнали в ежедневие. Но тази вечер Ана е поканила съседите от горния етаж на гости.

Салва и Лаура са малко по-млади от тях и са приветливи към Хулио и Ана откак те са се нанесли в сградата. Но постоянните стонове, чуващи се от техния апартамент, са една от темите за свади между домакините. Никой от тях не подозира, че замислената вечеря скоро ще се превърне в неистово емоционално цунами…

Комедийният фестивал продължава с още две прожекции до края на седмицата. Утре може да гледаме „Идиотският триъгълник“, носител на „Златна палма“ от Кан, а в програмата извънредно е включена допълнителна прожекция в събота на „Тичам към теб“ от 18:30 часа. Филмът бе излъчен на откриването на КЕФФ и получи висока оценка при голям зрителски интерес.

Цялата програма на КЕФФ може да се види на сайта на фестивала ceff.bg, а резервации може да се правят на kinolucky.com.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина