ГрадътЖивотНовини

Индийски шофьори ще карат автобуси от градския транспорт

До 2 месеца 30 индийски шофьори подкарват рейсове от пловдивския градски транспорт по линиите, които обслужва „Автотранс Чолаков“, съобщи Радио Пловдив. Договор с тях вече е подписан, предстои да минат процедурите за наемане на работници от трети страни. Пловдивският превозвач е прибягнал до наемането на шофьори от трети страни заради недостига на кадри в сферата. 

Преди да тръгнат по пловдивските улици индийските шофьори ще преминат опреснителен курс с цел да се запознаят с маршрутите и спецификата на града, обясни инж. Димитър Чолаков, управител на фирма „Автотранс – Чолаков” пред Радио Пловдив. И добави, че не се притеснява от проблем с езиковата бариера между пътници и шофьор.

Работните визи на индийците ще са за 6 месеца, тъй като идват от трети страни. Все още не е ясно как ще се процедира, след като изтече този срок – дали визите им ще бъдат удължени или ще бъдат докарани нови служители. 

Индийските шофьори ще се разписват срещу същата месечна заплата като българските им колеги. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

 1. ШОФИРвАТ ФЛАЯВО МИКИТЕ ИНДИЙЦИ, И ИНДИЙКИ С ТЕХНИТЕ ИНДИЙЧЕТА.

  ЩЕ СИ ДОКАРАТ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙНИ ТАКСИТА, КОИТО СА ТРИКОЛЕСНИ МОТОРЕТКИ ПО ЗА ДВАМА ПАСАЖЕРИ. пО ЗА ЕДИН КЛИЕНТ ТАМ НАЙ-ПРАКТИЧНО Е ДА ТЕ МЕТНАТ НА МОТОРЕТКА ДА ИЗПРЕВАРВАШ ЦЕЛИО ТРАВИК.

  ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ И ОПГ „ГЕРБ“ ША ВЪВЕДАТ ЕКОЛОГИЧЕСКИ ФАЙТОНИ – – – ДОКАТО ДОКАРАТ ФИЛИБЕТО ДО …

  …РИКШИ…

  УРРРА!

 2. Е, сега вече я втасахме. Какви индийци? Нямало езикова бариера. Господа, не всички говорят английски. Освен това, с тоя автобусен ретро парк. Явно управляващите твърдо не искат общински транспорт.

 3. Няма да се задържат и те завалийте… Да правят европейски заплати и работно време и да си спасят бранша, иначе следващите индийци може да дойдат на мястото на работодателите като фалират.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина