ГрадътИзпод тепетоКултураМненияНовини

Христо Бозуков с изложба по повод своя 35-и рожден

По повод своя 35-и рожден ден и 10 години активна творческа дейност художникът Христо Бозуков ще представи голяма самостоятелна изложба живопис и интермедия в Зала „2019“, ул.“Гладстон“№32 от 3 до 23 август 2022 г.

По време на откриването на 3 август от 18:00 ч. ще се смесят живопис, музика и ревю с участници: Джей Хауари – Арт мениджър, Венета Павлова – млад Арт дизайнер (PacyParapanova atelie – изпълнение на дрехите), музиканти. Проектът е подкрепен от Национален фонд Култура.

35-годишният Христо Бозуков определя представянето си като „изложба за жените и Жената“. В селекцията на творбите се наблюдава вътрешно свободен, овладян и хармоничен в себе си художник, който непрестанно интерпретира и представя по един много модерен начин собствения си свят.

Творбите, създавани през периода 2020-2022 г., дават израз на нови впечатления, нови усещания и идеи, породени у художника от престоя му в Нидерландия. Те могат да служат като изходна точка за сравнение с негови картини от различни периоди, с творби, създадени на родна земя, където авторът е направил първите си творчески стъпки, преминавайки през търсенето, развитието, израстването и провокацията. Това е неговият дневник на преживяното.

„В тази изложба съм събрал много различни светове на един живот през различните периоди на развитие на Образа“, обобщава живописецът.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина