Галерия „ L’ Union de Paris“ открива изложба на Кольо Карамфилов

Градът Култура Новини

Галерия „ L’ Union de Paris“ открива изложба на Кольо Карамфилов в месеца, в който през 2014г. художникът ни напусна. Експозицията ще бъде отворена от 20-ти сряда без присъствено откриване и без вернисаж.

По традиция в началото на всяка Нова година галерия „ L’ Union de Paris“ представя изложба на Кольо Карамфилов – един от най-любимите за много ценители на изкуството автор, оставил голяма следа в развитието на съвременното българско изкуство.

Кольо Карамфилов е част от едно бунтарско поколение творци, чиито прояви се свързват с неконвенционалното изкуство. Стремежът към търсене на нови форми и средства на изява – обекти, асамблажи, инсталации, хепънинги и пърформанси го прави един от най-артистичните, талантливи и свободни художници.

Изложбата, озаглавена „Живопис и рисунки“, включва избрани произведения от различни жанрове и периоди на артиста.

Експозицията показва специфичните търсения на автора в областта на рисунката и живописта. Неговата комбинативна страст винаги е била очевидна към материалите, формата и знака, чрез които Карамфилов удовлетворява безкрайното си желание да експериментира и разказва.

Подробности четете в КАПАНА

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.