ФНИ финансира с 1,7 млн. лв. проекти за научни изследвания, свързани с пандемията от коронавирус

Градът Новини

Общо 11 проекта за фундаментални научни изследвания по обществени предизвикателства, свързани с пандемията от COVID-19, ще бъдат финансирани от Фонд „Научни изследвания“ (ФНИ) с около 1,7 млн. лв. Конкурсът е съобразен с необходимостта от провеждане на научни изследвания в съкратени срокове за решаване на медико-биологичните и социално-икономическите проблеми, породени от пандемията, и е обявен в изпълнение на Постановление на Министерски съвет 89 от 8.05.2020 г. Продължителността на проектите е до 24 месеца.

Обявяването на новия „Конкурс за финансиране на фундаментални научни изследвания по обществени предизвикателства, свързани с пандемията от COVID-19 – 2020 год.“ предизвика силен интерес сред научната общност, като бяха подадени общо 73 проектни предложения в двете тематични направления – 1. Медико-биологични проблеми“ и 2. Социални, икономически и образователни аспекти на пандемията COVID-19“.

Повече информация ще откриете в прикачения файл.

Пълен списък на одобрените за финансиране проекти e публикуван на официалния сайт на Фонд „Научни изследвания“: http://www.fni.bg/?q=node/1157

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.