Бивши собственици на имота зад Юбилеен блок, категорично заявяват, че не са се подписвали за промяна на статута на имота

Актуално Гласове Новини Разследване

От Инициативният комитет “Граждани против презастрояването в р-н “Южен” показаха докумнети, които доказват, че подписите под заявленията или молбите за промяна на статута на имота са неистински. 

За развитието по делото, което хората там водяд ви разказахме подробно в статията “Подписите в заявленията за изменение на действащия ПУП до Юбилейния блок са фалшиви”.

Прилагаме на вашето внимание обясненията на призованите до момента бивши собственици на имота пред прокуратурата, пишат до редакцията от ИК, за да дадат прозрачност по процеса в Административен съд.

В писмото се казва още, че бившите собствици категорично заявяват, че не са слагали подписите под никакви заявления или молби за промяна на статута на имота и не са имали инвестиционни намерения за него.

“Два месеца преди да се изповяда сделката по смяна на собствеността, някой се е подписал от тяхно име, с което е стартирана градоустройствената процедура, довела под прозорците ни 8-етажен блок. Прилагаме и извършената до момента експертиза за автентичността на подписите им,” разказва председателят на ИК Димитър Колев.

Обръщаме внимание че имота е продаден със съзнанието, че същият е отреден за изграждане на детска градина – това от което нашият квартал и тогава и сега има нужда.

Споделете ни във:

4 коментара за “Бивши собственици на имота зад Юбилеен блок, категорично заявяват, че не са се подписвали за промяна на статута на имота

  1. Фалшиви документи – много нагло! Щом така тръгва, смятайте как се фалшифицират и строителни книжа и какво ли не по този незаконен строеж. А сега да го бутне за своя сметка!

  2. КОЙ гушна дебелите пликчета, за да фалшифицира документите??!! Кмета от ГРЕБ??!! каза:

    Е , и ??! Строежът е в разгара си, до края на годината ще бъде готов и после какво?!

  3. аре Шиши, аре Гешев, нали си искате местата, и правите сичко за хората.А???
    Па хвърлете едно око на тези малокалибрени хорски тревоги. Разкопайте под мухъла до здраво…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.