ГрадътКултураНовини

Два дни за подаване на проекти по Културния календар за книги

Изтича крайният срок за подаване на проекти по Културния календар за книги на пловдивски писатели и важни за града издания

До 15 юли е крайният срок, в който могат да бъдат подавани проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата на община Пловдив.

Всяка година срокът за подаване на пакета документи е от 1 до 15 юли. Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив, в раздел „Култура“, в публикацията „Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив“, К4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

Документи за финансиране се приемат в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. „Стефан Стамболов“ №1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“ за Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“. Документи се приемат и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

Финансирането е в размер на до 800 лева за стихосбирка и до 3500 лв. за белетристична творба. По този компонент се финансират разходи за авторски хонорари, редакторска и коректорска дейност, дизайн. По този компонент се финансира и подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани творби, важни за Пловдив) по реда и условията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.

Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина