Два дни за подаване на проекти по Културния календар за книги

Градът Култура Новини
Проекти по Културния календар за книги

Изтича крайният срок за подаване на проекти по Културния календар за книги на пловдивски писатели и важни за града издания

До 15 юли е крайният срок, в който могат да бъдат подавани проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата на община Пловдив.

Всяка година срокът за подаване на пакета документи е от 1 до 15 юли. Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив, в раздел „Култура“, в публикацията „Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив“, К4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

Документи за финансиране се приемат в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. „Стефан Стамболов“ №1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“ за Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“. Документи се приемат и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

Финансирането е в размер на до 800 лева за стихосбирка и до 3500 лв. за белетристична творба. По този компонент се финансират разходи за авторски хонорари, редакторска и коректорска дейност, дизайн. По този компонент се финансира и подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани творби, важни за Пловдив) по реда и условията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.

Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.