Доброволци организират пролетен панаир на осиновените кучета

Градът Зелен град Новини

Доброволците към Общинския приют „Приятел завинаги“ организират пролетен панаир на осиновените кучета , в съдействие с ОП „Зооветеринарен комплекс“. Събитието ще се проведе утре от 10:00 до 14:00 часа на площадката между  Цар Симеонова градина  и ул. „Емил де Лавеле“ № 11. Нови стопани на четириноги от приюта ще демонстрират положителния пример. Едновременно с предоставянето на щастливо припозналите се хора и кучета, ще се проведе и Одомашнителна кампания на открито под надслов „ТЕ СА НЕ ПО-МАЛКО ДОБРИ ОТ ПОРОДИСТИТЕ“.

Събитието ще се състои под формата на представяне на осиновените кучета пред публика и оценяваща комисия от трима ветеринарни лекари.

С провеждане на събитието се цели представяне на кучетата от приюта, подходящи за одомашняване, стимулиране на пловдивчани да осиновяват добре социализираните, но непородисти кучета от приюта, оценка ефекта от осиновяването върху кучето и новите собственици и популяризиране ролята на доброволците в приюта при обгрижването и социализацията на животните, както и намирането на дом и стопанин за всяко бездомно куче, съобщават организаторите.

На пролетния панаир ще присъстват кучета от приюта с придружител/доброволец/ за всяко от животните. На място ще има и ветеринарен лекар от  ОП „Зооветеринарен комплекс“, който има готовност  за финализиране на осиновяването.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.