До седмица се очаква да има зелена светлина за старт на реконструкцията на площад Централен

Градът

Археолози влизат в парцела, върху който ще се строи новата галерия на Гладстон, ще проучват малка част него

Другата седмица се очаква да има зелена светлина за реконструкцията на площад Централен, обяви след днешната сесия на местния парламент кметът Иван Тотев. Днес той ще се среща със завърналата се на директорския пост след майчинство в НИНКН Даниела Джуркова. Оказа се, че общината е внесла два проекта- единият е за площадното пространство, а вторият е за аварийна подпорна стена между Западните Пропилеи и Пощата, която ще позволи да се разшири археологическия терен с допълнителни два метра за допълнителни проучвания.

Кметът съобщи още, че общината е подписала договор с Археологическия музей за проучване на част от парцела, върху който ще се издига новата галерия на Гладстон.Разкопки ще вървят в малък ъгъл откъм „Гладстон”, а кметството ще инвестира 18 хиляди лева в тях.

Обещали са ни другата седмица да бъде показан променения проект за галерията. Доколкото знам всеки ден се водят дебати по темата в архитектурната гилдия и между проектантските екипи. Но пък в спора се ражда истината, каза още Тотев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.