АктуалноГрадътНовини

Деца висят от крана на изоставен строеж в Пловдив

Деца висят от крана на изоставен строеж в Пловдив, сигнализират местни жители, които са успели да заснемат опасната игра. Те настояват достъпа до незавършения комплекс да бъде ограничен, пише OFFNews.

Строителството на комплекса в квартал „Прослав“ е замразено преди повече от десет години. Той представлява екстравагантно за времето си микроселище, което остава незавършено заради финансови проблеми на инвеститорите. Постепенно мястото става опасно, предаде БНТ.

„Изключително неприятно, на няколко пъти имаше и сигнали за пожар. Вижда се задимяване, доколкото знам доста често сградата е обитавана и от наркомани, което също е опасно за живущите и за нашите деца“, каза жена, живееща в района.

Другата опасност в района са дълбоки и отворени шахти.

Изоставеният кран се превръща в най-голямата атракция за децата. Няма ограждения, които да ограничават достъпа им и графити се виждат дори на прозореца на високото съоръжение.

„Преди време е имало хора охранители, които е имало постоянно там поне през нощта, но в момента няма такива“, обясни друг жител на района.

Снимките с висящите на крана деца предизвикаха спешна проверка от районното кметство.

„Свързали сме се и с 2 РПУ в Пловдив, обяснили сме за проблема и те казаха, че ще ни съдействат. Изпращат се екипи тук на проверки ежедневно. В момента сме с общинска полиция на проверка по изпратени сигнали от жители“, каза Иван Ангелов – заместник-кмет на район „Западен“.

От полицията потвърдиха, че правят по-често проверки на строежа, като призоваха родителите да не допускат децата си там.

Снимка: Martin Mironov/Facebook

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина