Четворката ни скул остана на сантиметри от директно класиране на полуфинал на Световното по гребане в Пловдив

Градът Новини Спортен Пловдив

Четворката ни скул при юношите остана буквално на сантиметри от директно класиране на полуфинал на Световното първенство по гребане в Пловдив. Нашите в състав Христо Нешев, Иван Табаков, Васил Шунтов и Стефан Мутич направиха страхотна гонка като поведоха още в самото начало, но в последните метри бяха задминати от лодката на Швецария. В тази дисциплина директно на полуфинал се класира единствено победителят в сериите и българите ще гребат на репешажи в 11 часа утре.

Другите ни две лодки също ще търсят място на полуфинал чрез репешажи. Двойката без кърмчия (Иван Янкулов и Цветомир Малинов) завърши 4-та в серията си и утре стартира в 10.48 часа. Скифьорът Иван Йорданов също финишира четвърти в пресявките и утре ще гребе на репешаж в 12:00 часа.

По време на встъпителната официална вечеря пък членът на Изпълнителния комитет на Международната федерация Патрик Рамбоу отново похвали българския организационен комитет за отличната работа по подготовка на шампионата и поздрави олимпийската шампионка Румяна Нейкова за световната титла за мъже до 23 години на нейния син Емил. Преди това Рамбоу отправи поздравления и към президента на Българската федерация и баща на Емо – Свилен Нейков.

В Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив участват над 900 състезатели от 43 държави.

Стартовете се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.