Бюлетините за областта са осигурени на 100 процента

Градът Избори 2021 Новини

Работно съвещание във връзка с произвеждането на предстоящите парламентарни избори се проведе в Областната управа. В него взеха участие областният управител Ангел Стоев, представители на областната администрация, кметове и секретари от осемнадесетте общини в областта, представители на Областния оперативен щаб и РЗИ.

Областният управител посочи, че към момента се работи усилено по подготовката на вота, според указанията на Министерски съвет. Бюлетините са осигурени на 100 процента. Задача на общините е да ги разпределят по секциите. Общо 159 325 лв. са отпуснати за разходи за безопасни и здравословни условия на работа и спазване на противоепидемичните мерки от общинските администрации.

Дискутираха се транспортните схеми при доставката на машините за гласуване, както и графикът за придвижването на секционните избирателни комисии до РИК след като изборният ден приключи. Участниците в срещата настояха от фирмата доставчик на машините да се съобразят с графиците и схемите, изготвени от общините, за да се избегне чакането с часове на членовете на комисиите да получат машините в изборните секции.

Беше поставен и въпросът за техниците, които поддържат изправността на машините. От общините поискаха един техник да обслужва секции в една сграда, за да се избегне хаосът, който е наблюдаван на предишния вот – техник е отговарял за няколко секции, но в различни квартали или населени места.

Ангел Стоев бе категоричен, че Областна администрация се ангажира с оптимизацията и координацията на цялостната подготовка и провеждането на вота. Той поиска от кметовете да изпратят освен до ОД на МВР – Пловдив, но и в Областна администрация копие на схемата с транспортния график.

Директорът на РЗИ с-р Ваня Танчева – Манчева, която също  присъства за кратко на срещата, съобщи, че ще изпрати указания за противоепидемичните мерки по време на изборите. Тя призова събралите се представители на общините да съдействат за ускоряване на темпа на имунизациите срещу Ковид-19.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.