8 месеца затвор за трафикант на мигранти

Градът Криминале Новини Под ножа Темида
Под Тепето

27-годишен мъж бе осъден за трафик на мигранти от Афганистан. П.Ч. бе признат за виновен за това, че на 19.09.2021 г., противозаконно подпомогнал 5 граждани на Афганистан, сред които и 15-годишно момче, да преминат през страната в нарушение на закона, като е използвал лек автомобил, марка „Хонда Сивик“.

П.Ч. е осъден и за това, че на същата дата противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски служители, да изпълнят задълженията си, като осуетил извършване на проверка чрез бягство с автомобил.

Районен съд – Пловдив е наложил на П.Ч. наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 2 500 лева. Той е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив.

По делото е установено, че П.Ч. качил в автомобила си, в района на хасковско село, петимата граждани на Афганистан. Те били преминали границата от Гърция в България по реката, с лодки. Трябвало да стигнат до София. В района на автомагистрала „Тракия“, близо до Ихтиман, полицейски служители се опитали да спрат автомобила, но П.Ч. не се подчинил и обърнал посоката на движение. В района на Пловдив той изоставил автомобила и чуждите граждани и опитал да се укрие. По-късно е заловен от служителите на МВР. Чужденците обяснили, че дали на турски каналджии по 3000 евро с обещанието да стигнат до Сърбия. Петимата граждани на Афганистан са настанени в Миграционен център.

Определението на Районен съд-Пловдив е окончателно.

Снимката е илюстративна

Споделете ни във:

1 thought on “8 месеца затвор за трафикант на мигранти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.