АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

МБАЛ „Свети Мина“ се обзаведе с робот с UV-C лъчи за дезинфекция на помещенията

Робот с UVC лъчи дезинфекцира помещенията в МБАЛ „Свети Мина“ от днес. Машината е дарение от Европейската комисия на общинското здравно заведение и беше демонстрирана пред председателя на Общинския съвет Александър Държиков, проф. Петър Петров, директор на болницата, д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“ и медицински служители.

Специалният апарат се управлява дистанционно и унищожава вируси, бактерии и други микроорганизми с ефективност от над 99.9999%, като има капацитет да дезинфекцира автоматично помещения от 2 до 2 000 кв. м. в рамките на 5 до 150 мин.

„Показателно е, че точно на празника на българския лекар получаваме дарението. Роботът вече е част от нашия арсенал в борбата ни срещу COVID-19 и вътреболничните инфекции“, заяви професор Петров.

„Това е изключителна придобивка за болниците и необходима техника, която дезинфекцира и пода, и въздуха и е от помощ в борбата с COVID-19”, сподели Александър Държиков.

„Според данните по света най-много хора умират от вътреболничните инфекции. Залисани в лечението от COVID-19, личните предпазни средства и апаратурата, като че ли остават настрани. Дезинфекцията на болничните стаи, коридорите и прилежащите помещения, през които преминават болни, е изключително важна и една такава апаратура повишава нивото на обеззаразяване“, коментира д-р Калин Калинов. „Процесът помага и на хората, които не са болни, да бъдат защитени от вируси и бактерии, идвайки в здравното заведение“, допълни той.

Това е вторият робот, който се използва в болница в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Бах ти и простотиите.За кво се харчат пари само.Натовските говеда ще ни пръскат от горе вие смешници ни лъжете,че вируса изниква от храстите.ДОЛНА ПРОДАЖНА ЗГАН ПУКНЕТЕ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина