ГрадътНовини

Още 20 кръстовища ще бъдат включени в системата за управление на трафика

Подмяна на остаряла светофарна уредба и включване на още 20 кръстовища към системата за управление на трафика обсъдиха днес кметът Здравко Димитров, ресорният заместник-кмет Тодор Чонов и служители от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Информацията за срещата идва от пресслужбата на общината. От там информират, че в момента се залага кои точно кръстовища да бъдат присъединени към видеонаблюдението в Центъра за управление на трафика от следващата година, което ще подпомогне и работата на операторите в ОКТ, които ще координират и изработят нови циклограми.

„С оглед на строително-ремонтните дейности, които извършваме в момента на важни пътни артерии в града, трафикът е затруднен, но в най-скоро време ще приключим и шофьорите ще могат да се придвижват безпрепятствено“, заяви кметът. Той коментира мерките, които се предприемат за облекчаване на трафика, особено в пиковите часове.

Припомняме, че на едно от възловите кръстовища е до Факултета по дентална медицина служители на „Пътна полиция“ и ОП „Общинска охрана“ контролират и организират придвижване на автомобили и пешеходци.

„На много места в града е необходимо да подменим кабелите на светофарните уредби и да изградим нова подземна инфраструктура. Това ще бъде съобразено и с предстоящите ремонти на улици и тротоари, така че да не се налага повторно разкопаване“, обясни заместник-кметът Тодор Чонов.

Новото общинско транспортно дружество и маршрутите на двете линии също бяха обсъдени от кмета Здравко Димитров и специалистите от ОКТ. Община Пловдив е готова с проект за подобряване на градския транспорт чрез закупуване на 20 електробуса. Това е залегнало в Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО).

„Ще кандидатстваме за европейско финансиране, веднага след като новите програми бъдат отворени догодина“, заяви Тодор Чонов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Тотев „усвои“ 44 милиона по проект за управление на движението. Сега вие какво ще „усвоявате“? Пак ли ще изграждаме „умни светофари“ като неговите? Или ще назначаваме нови 20 човека да щракат копчетата от Центъра за управление? Всичко, което се е правило в последните 10 години в града е с цел далавера. Всеки проект мирише на корупция за милиони!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина