Почитаме 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата утре

Градът Новини

Пловдив ще почете 182-та годишнина от рождението на Васил Левски с поклонение пред паметника на Апостола на Свободата на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя утре, 18 юли, от 10.00 часа. Слово ще произнесе д-р Петко Георгиев – главен библиотекар на Народна библиотека „Иван Вазов“, секретар на Комитет „Родолюбие“ и далечен родственик на Апостола.

Водещ на честването ще бъде Златко Павлов. В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на ОК „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

За участие в общоградското честване на 182-та годишнината от рождението на Васил Левски са поканени Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

Споделете ни във:

1 коментар за “Почитаме 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата утре

  1. Уважаеми списвачи на “Под тепето”, годишнините на Апостола са хиляди пъти по-важни за България, а не аудитата на….Не го споменавам, защото е кощунство името му да е редом Апостола….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.