Пловдив черпи опит от София за по-добро транспортно обслужване

Градът Новини

Представители на общината се срещнаха с ръководството на столичния Център за градска мобилност

Възможности за оптимално решаване на проблемите с трафика, градския транспорт и паркирането обсъдиха директорите на общинските предприятия „Организация и контрол на транспорта“ и „Паркиране и репатриране“ инж. Пламен Вълков и инж. Ненко Калакунов на работна среща в столичния Център за градска мобилност.

Изпълнителният директор на ЦГМ Румяна Милова лично запозна представителите на Община Пловдив с добрите практики и новите идеи за подобряване на транспортното обслужване в София.

„Опитът на Столична община е особено ценен за усилията ни да въведем ред в паркирането, което ще се отрази положително и върху трафика“, коментира инж. Ненко Калакунов.

Ръководителят на отдел „Паркиране“ в ЦГМ Емил Коларов го запозна с организирането на „Зелена зона“, каквато Община Пловдив също предвижда да реализира по примера на София. Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ получи и специална покана за участие в международната среща на асоциациите за платено паркиране, която напролет ще се състои в Сърбия.

Като ползотворна определи срещата и инж. Пламен Вълков. Според него много от предприетите в София мерки за облекчаване на трафика и  подобряване на услугата в обществения масов транспорт могат да се приложат успешно и в Пловдив.

Споделете ни във:

1 коментар за “Пловдив черпи опит от София за по-добро транспортно обслужване

  1. Всичко живо по веригата от директорите на общинските предприятия „Организация и контрол на транспорта“ и „Паркиране и репатриране“ Пламен Вълков и Ненко Калакунов до най – простите шофьори и кондуктори са за уволнение. Те са от племето на австралопитеците. Автобусите се движат по улиците на града като в джунгла, нарушават законите за движения по пътища в населено място и все едно возещи чували с картофи. А шофьорите на тези автобуси предрешават напълно съзнателно с телефони в ръце и са покровителствени от техните началници. Така стоят нещата. Най-ясно и просто казано / написано /.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.