ГласовеГрадътМненияНовини

Сайтът за Столипиново: „Чистота” внася чужд боклук в квартала

От медията алармират, че машини на общинското предприятие запълват яма със строителни отпадъци

За уплътняване на дупката са използвани и строителни отпадъци, също от квартала, които предварително са почистени от битов отпадък. В случая става въпрос за екстремна ситуация, коментира директорът на „Чистота”

„ОП „Чистота“ внася чужд боклук в квартал Столипиново и харчи общински пари за това”, пише информационната платформа за най-големия етнически квартал Filibeliler.com. От медията със слоган „Гласът на Столипиново” информират читателите си, че са получили видео, което показва как камион и техника докарва и изсипва строителни отпадъци в центъра на квартала и закрива яма, която е причинена пак от същата общинска фирма.

„ С боклук запълва ямата, която пък е пълна с други отпадъци. Снимащият гражданин пита, защо изсипват боклука в квартала, а общинският служител се оправдава, че запълват дупката. На въпрос, дали кметът е разпоредил това нещо, отговор не се получава”, пише  Filibeliler.com. Заглавието на сайта е „ОП „Чистота” с издънка в Столипиново- хората гневни…”

Под тепето реши да провери и другата гледна точка. Потърсихме за мнение директора на общинското предприятие Димитър Георгиев, който коментира „издънката в Столипиново”, както е определен казуса в заглавието на материала.

„ Край съдовете за смесен битов отпадък всекидневно се образуват нерегламентирани сметища. Дори когато контейнерите са празни, жители на квартала изхвърлят сметта около тях. Това налага всекидневно почистване с тежка техника. При изгребване на отпадъците с челен товарач се нарушава повърхностният слой на почвата. Има опасност да се засегне подземна инфраструктура. Затова пръстта на мястото трябва да се възстанови. Въпреки извършеното запръстяване, поради падналите миналата седмица обилни дъждове мястото е продължило да поддава. По преценка на организатора на „Чистота“ в район „Източен“ за уплътняване са използвани и строителни отпадъци, също от квартала, които предварително са почистени от битов отпадък. При нормална обстановка се използва само пръст, но в случая става въпрос за екстремна ситуация. Ако не бе използван и строителен отпадък, тежката техника щеше да пропадне, вместо това е осигурена възможност тя да продължи всекидневното почистване на натрупаните отпадъци извън празните контейнери. Призовавам гражданите да изхвърлят отпадъците на предназначените за целта места”, казва в отговор Димитър Георгиев.

„ Полагаме изключителни усилия да поддържаме чистотата в „Столипиново“ и Шекер махала. От ранна пролет до късна есен миналата гадина там не спряхме миенето и дезинфекцията дори в почивните дни и на официалните празници. Хиляди тонове отпадък разчистихме от нерегламентирани сметища. Само от „Столипиново“ сме събрали с около 1000 тона отпадък повече в сравнение с 2019-а, като през декември извозихме над 200 тона. Тежкотоварна техника там дежури и в почивните дни”, допълни директорът на „Чистота”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина