ГласовеЗдравеМненияНовиниПУЛС

По-ниска заболеваемост при третата вълна

Лекарите работят по-спокойно, коментира председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов 

„Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с COVID-19, но тя в никакъв случай няма да даде толкова голяма заболеваемост. Убеден съм, че кривата ще бъде малко по-ниска”. Това заяви зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов в ефира на NOVA.

„Виждате колегите, които приемат пациенти, колко са спокойни. Не можем да го сравним с това, което беше преди десетина месеца, когато те нямаха опит и не бяха достатъчно защитени. Системата също бързо се адаптира според ситуацията у нас”, каза още той.

По думите му при нужда отделенията могат бързо да бъдат трансформирани в зависимост от това, което показват цифрите.

Относно голямата разлика в заболеваемостта в различните район у нас, Николай Брънзалов коментира: „Най вероятно това се дължи на факта, че новият щам е в България. Работи се усилено в Националния център по заразни и паразитни болести. Скоро проф. Кантарджиев ще даде данните. Най-вероятно ще се докаже, че това се дължи на новия вариант на вируса”.

Източник: Нова тв, снмика: бгнес, архив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Първо, лекарите работят по-спокойно, защото повечето го изкараха. Второ, по региони заболеваемостта е различна, защото тестват с различни тестове – в София предимно с PCR, а в по-малките населени места основно с антигенни тестове, които не са достатъчно надеждни и достоверни. Трето, кривата тепърва ще става стръмна и трудна за овладяване, заради невземането на мерки навреме! А смъртността и така си е висока у нас спрямо другите страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина