ГласовеИзпод тепетоМненияНовини

BTL дариха и 100 хиляди маски за медиците от първа линия

Компанията е една от малкото в Европа, която има сертификат за производството на маски с най-висок клас защита

Изпълнителният директор на Георги Петков и колегите му дариха 10 апарата за обдишване, разработени и произведени от компанията в последните шест месеца, на УМБАЛ „Св. Георги” тази сутрин. С тях бяха доставени и хиляди маски на медиците от първа линия, отново произведени от BTL.

„ Капацитетът на нашето производство за тези апарати е няколко стотин на месец. Произвеждаме ежедневно за световния пазар, не за българския. Това ни е първото дарение. То е в Пловдив, защото това е родният ни град- всичките ни служители живеят и работят тук. Маските на BTL са с най-висок клас на защита- N95. Компанията е единствената в България, която има сертификат за производството им. Тя е и една от малкото в Европа, които имат такъв сертификат. Маските са за максимална защита на медицинските работници. Решихме да дарим и 100 хиляди маски от тях, тъй като лекарите, медицинските сестри и санитари, които се грижат за нашето здраве, без тези маски ще се заразят всички”, обясни Георги Петков.

„ Едва ли с това дарение ще бъде преодоляна липсата на респиратори. Донякъде, специално тук, в УМБАЛ „Св. Георги”, ще откликне на търсенето”, подчерта кметът Здравко Димитров след церемонията по дарението.

„Вие знаете с какво разполагат общинските болници. „Св. Мина”, която беше пред закриване, не можахме да отговорим веднага на изискванията да бъде изцяло ковид-болница и сега преминахме на отделение за 60 човека, което е запълнено в момента. Ремонтираме кислородното стопанство, което не работеше на пълен капацитет. Каквото е необходимо, го правим, полагаме грижи, но за съжаление общинското здравеопазване до този момент знаете в какво състояние е било”, коментира случващото се в общинските болници градоначалникът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина