ГласовеМненияНовини

Нови 15 педагози влизат в Монтесори педагогиката

От стартирането на програмата до настоящия момент са обучени приблизително 100 педагози

Нови 15 педагози от Община Пловдив завършиха успешно курса по въведение на Монтесори педагогиката в общинските детски градини в Пловдив и ще получат своите свидетелства и грамоти утре.

Курсът е пети по ред и за трети път бе отворен и за външни участници,  желаещи да се докоснат до философията на Мария Монтесори и мотивирани за прилагане на алтернативи в процеса на обучение и възпитание на децата. На тържеството за  връчване на удостоверенията се очаква да присъстват и двама педагози от град Добрич, завършили пети курс заедно с учителите от Община Пловдив.

Обученията на педагозите са част от дейностите, заложени в образователната програма 2017-2019 г. на Община Пловдив и се водят  по съвместна програма на общината и Нов български университет в създадения за целите локален център на Нов Български Университет в града ни.

От стартирането на програмата до настоящия момент са обучени приблизително 100 педагози, като в момента се провеждат паралелно шести и седми курс. През месец февруари стартира и осмия курс 3-6 години, както и втори курс за прилагане на метода на Монтесори за учители 1-4 клас.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина