ГласовеИзбориМненияНовини

Внесоха предложение за онлайн заседания на местния парламент

Отлагането на следващото заседание е явно признание за дигиталната неадекватност на местния парламент, ръководен от партия, която горещо обещаваше в предизборната си кампания електронизиране, смята съветникът Веселина Александрова

Веселина Александрова, личен фейсбук профил

Вчера ни бе съобщено, че във връзка с усложняващата се епидемична обстановка сесията на Общински съвет Пловдив, насрочена за 26 март, се отменя и ще бъдем уведомени за датата на следващото заседание.

За съжаление това е явно признание за дигиталната неадекватност на местния парламент, ръководен от партия, която горещо обещаваше в предизборната си кампания електронизиране.

Не предизборните лъжи обаче са акцент в момента, а това, че държава и общини категорично не може да спрат да работят, да се снишат, докато отмине бурята, а администрацията да работи в безтегловност и без санкция от съответния общински съвет. Лицемерно е да призоваваме бизнеса да работи дистанционно, децата ни и учителите да посрещнат за 48 часа предизвикателството на неизползваното досега дистанционно обучение, а ние – вземащите решенията за града, да се спрем от първото препятствие пред конформизма си.

Имаме отговорности и положени клетви и сме длъжни да намерим начин да ги изпълняваме и спазваме.

Затова днес внесох предложение до председателя на Общински съвет Пловдив за временно използване на платформи за конферентни разговори като Zoom, Skype или друго за провеждане на дистанционни форми на заседанията на постоянните комисии и на Общинския съвет с явно и поименно гласуване.

Възможно е и е напълно естествено при настоящите условия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина