АктуалноГрадътЖивотЗабавление

Десетки освободени от работа всеки ден отиват в Бюрото по труда

Опашки и пред НОИ, дезинфекцират щателно институциите

Десетки освободени от работа заради извънредното положение минават през Бюрото по труда и НОИ в последните дни. На „Чернишевски” приемат книжа безконтактно, като на чакащите им отнема не повече от половин час за обработка на документацията. Най-често те са освободени от работа служители на затворени заведения. „Има ред и дисциплина. Всеки тук спазва въведените мерки и няма хаос. Институциите се дезинфектират щателно”, съобщиха източници на Под тепето.

Пред НОИНе точно такава е ситуацията в НОИ, където се тълпят много неинформирани хора. Срока за подаване на документите е 3-месечен, а не 7-дневен. Документите могат да бъдат пращани и по пощата, с приложено заявление, а за справки службата не приема.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. В Бюрата по труда,“щателната дезинфекция“ е с подръчни консумативи,кой каквото е могъл да донесе от търговската мрежа-спирт за горене,салицилов спирт,белина.Няма професионално подсигурена дезинфекция и подсигурени такива препарати за службите,камо ли предпазни средства за служителите.Разчита се на страха и паниката на служителя,да се опази сам.

  2. Да, срока е 3 месечен, но не мисли ли някой, че точно тези хора остават без доходи и колкото по-бързо се регистрират , толкова по-бързо ще получат първото плащане.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина