Явор Гечев се отказа от битката за БСП лидер и подкрепи Илия Гатев

Героите на деня

Бившият зам.-министър не ще председателски постове, мисли за появата на първото му дете

Явор Гечев коментира състоянието на пловдивското БСП със съпартийци на фас паузаЧетирима кандидати за поста градски лидер на БСП стигнаха до финалната права. След час-два трябва да стане ясно кой ще е първият социалист под тепетата. Основната битка е между стария такъв Георги Гергов, младока Илия Гатев, като в интригата остават още Кирчо Атанасов и Румен Григоров.

Днешният градски конгрес е лют и на моменти свиреп. Опозицията на Гергов не крие критиките към управлението и на всеослушание в залата хвърля словесни гръмотевици към бизнесмена. Той пък е спокоен, тъй като очевидно партийният апарат работи предимно в негова полза. Атаките идват най-вече от младоците в партията, които търсят промяната именно чрез Гатев. Зад него застана един от фаворитите в битката Явор Гечев, който си направи самоотвод. Давам подкрепата си за Илия. Не може партията да е така капсулирана, както в момента, а лидерът да прави каквото си иска с неудобните му, коментира Гечев пред другари и даде пример с партийните юмруци, които отнесе преди парламентарните избори, тъй като, по думите му, Гергов го бил взел на мушка.

На фас пауза преди тайния вот Гечев коментира пред Под тепето, че не ламти за председателски постове и политическо влияние. В момента той мисли само за бъдещия си наследник. Очаква се Явор да стане татко на женска рожба през април.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.