БългарияГероите на деня

Войводите внесоха в ОбС предложение за намаляване на данъците

Вносителите: 340 лв. отделяше пловдивско семейство при Славчо Атанасов – днес за същите данъци плаща 970 лв.

Три пъти се е увеличила данъчната тежест, а събираемостта на приходите – не, посочиха общинските съветници от патриотичната формация

Общинските съветници Слави Георгиев и Илко Илиев внесоха в деловодството на местния парламент днес предложение за намаляване на местните данъци и такси до нивата им от мандата на Славчо Атанасов. До входирането на предложението отново се стигна след като граждани, преминали през приемната на Славчо Атанасов масово се оплакаха от увеличените налози, посочи Слави Георгиев. Повече от 700 души преминаха през приемната на народния представител от патриотичната формация. „Това е ангажимент, който ние сме поели пред хората, с които се срещаме, виждаме, че проблемът е значим и няма да се откажем, докато не бъдат върнати на старите им нива, с които Славчо Атанасов управляваше града“, добави Слави Георгиев .

„Надяваме се този път управляващите от ГЕРБ да бъдат по-разумни и да разберат, че увеличаването на данъците не постигна това, което те искаха – повече приходи в бюджета“, заяви след входираното предложение и общинският съветник от патриотичната формация Илко Илиев. Той припомни, че в мандата на Славчо Атанасов бюджетът на града е с 38 млн. лв. повече, отколкото сега, при Иван Тотев.  „Това показва ясно, че високите данъци „не работят“. Напротив, създаде се много сериозен социален проблем. Оказа се, че за същите данъци, едночленно пловдивско семейство, при управлението на Славчо Атанасов е плащало 340 лева, сега, по време на управлението на ГЕРБ плаща 970 лева“, посочи Илко Илиев. По думите му повече от три пъти се е увеличила данъчната тежест и то без това да повиши събираемостта и парите, които влизат в общинския бюджет. „Факт, и то скандален, е, че три години и половина вече, управлението на г-н Тотев не дава абсолютно никаква информация на обществото какви са недоборите /несъбраните задължения/  в общината. Този въпрос беше задаван вече няколко пъти в Общинския съвет, но информация пак не беше даден. Очевидно е, че те са големи. По тази причина считаме, че предложението за намаляване на данъците и важно и то е в интерес както на пловдивчани, така и на общината“, заключи Илко Илиев.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Кви са тия лъжи бе,как не ви е срам,трябва съд за такива измислици.Като са му толко ниски данъците на Славчо да го бяха избрали отново,да ама НЕ!Четири години спа,сега се сети за хората.Ай сиктир,пътувай …..и другата Каназирева и тя е същия лайномет,ама няма да я бъде!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина