Героите на деня

ВМРО: Не познаваме лицето Иван Величков


Илко Илиев и Славчо Атанасов твърдят, че не познават лицето Иван Величков
Председателят на общинския съвет Илко Илиев категорично заяви, че не познава Иван Величков, който набърка “Илко от ВМРО” в схема за купуване на гласове. По информация на “Под тепето” шефът на местния парламент и един от най-влиятелните воеводи в Пловдив още вчера е изнамерил снимка на въпросния Величков, който беше осъден по бързата процедура затова, че е предложил 30 кинта на жител на Столипиново да гласува за коалицията ВМРО-РЗС. Вечерта Илиев се е обърнал към някои медии, че за първи път вижда този човек. От ВМРО подкрепиха председателят на общинския съвет и излязоха с декларация по повод скандала. „По повод изнесената информация, затова че лицето Иван Величков е осъден затова, че се е опитал да закупи гласове за Ред, Законност и Справедливост и ВМРО, заявяваме следното:
Не познаваме споменатите в делото лица. Те никога не са присъствали в списъците ни на застъпници и наблюдатели, което може да се провери в Районната избирателна комисия и не са работили за ВМРО и РЗС.
Това е опит за провокация и опит да се повлияе на изборните резултати. И с просто око се вижда съшитата с бели конци „комбинация“, чиято цел е да се злепостави името на РЗС и ВМРО точно малко преди края на предизборната кампания. Подкрепяме усилията на органите на МВР, Съда и Прокуратурата, да спрат практиката с купуването на гласове.
Получихме информация, че на територията на град Пловдив са засечени и други лица, които се представят за наши сътрудници и се опитват да предлагат пари срещу гласуване с нашата бюлетина. От това ни става ясно, че срещу нас тече целенасочена кампания за очернянето на всички партии и организации, които стоят зад бюлетина № 1.
Няма да се учудим, ако този случай не се окаже единичен. Затова призоваваме органите на реда да работят и върху версията за набеждаването ни в купуване на гласове и да покажат същата енергия и целенасоченост в работата си по тази теза.
Призоваваме всички граждани на Пловдив, да излязат и да гласуват и да не стоят безучастни, когато пред всички нас се разиграват такива пошли сценарии.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина