Вигенин не успя да убеди младите колко е важно да гласуват

Героите на деня

Половината аудитория се изнесе преди края на дискусията

Паолина Грозева

Пълната аудитория в началото на дискусията се поопразни преди краяВлезте в аудиторията, ще се опитам да ви убедя да гласувате, каза на Под тепето днес външният министър Кристиан Вигенин на влизане в университета за дискусията от кампанията „Гласувам, защото се интересувам“. Е, не успя. След като закъсня с четвърт час и изнерви доста от присъстващите студенти в 6-а аудитория на ПУ, първият роден дипломат се впусна в едно доста скучновато въведение. Замеря младежите с цифри, числа, милиони, които ама никак не бяха необходими в подобна дискусия. Нямаше среща на статистиците и счетоводителите, а дискусия за вота на младия човек и европейското му бъдеще. Никой не бе убеден, че е важно да даде гласа си за избор на европейски депутати. С влизането си Вигенин изрази притеснение, че след тази си лекция може да разубеди да гласуват дори и тези, които до сега са имали желание.Това остана неразбрано от повечето студенти. Министърът обясни на студентите колко много възможности им предоставя Европейския съюз. Както за стаж, докато все още учат, на какъвто сподели,че е ходил и той, така и за работа в европейската администрация след време.

Вигенин изрази надежда,че някои от присъстващите може да му станат колеги във Външно. Като заяви, че там се търсят много кадърни млади хора, но със съжаление констатира, че заплащането изобщо не е конкурентно.

И така след първоначалното му закъснение,министърът явно искаше да се реваншира като поостане по-дълго от предвиденото.Заради това обаче много от студентите напуснаха аудиторията,бързайки може би за лекции, а може и за следобедно кафе. Но се получи малко конфузно.

Накрая Кристиан Вигенин обеща да се върне отново в Пловдивския университет, за да говори само по въпроси, отнасящи се до външната политика на страната.

 

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Вигенин не успя да убеди младите колко е важно да гласуват

  1. Какво ти назначаване, тия всичките ги чакат масите на Събота пазара! Ще продават тикви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.