Валентин Петров излиза срещу приятеля си Каймаканов за влизане в парламента

Героите на деня

Генералът говори за инвитро на представяне на листите на АБВ

Работник на бетоновъзел и кметът на Първомай излизат на изборите с лявата партия

Румен Петков: Реденето на БСП листите е стремеж за самосъхранение на един окепазил се партиен елит

Валентин Петров ще се изправи срещу близкия си приятел Венци Каймаканов в битката за вота на пловдивчани в предстоящите парламентарни избори. Генералът е втори в градската листа на АБВ, като в същото време ще е водач в областта. Бившият главен секретар на МВР ще се конкурира за гласове с бъдещия водач на листата на ДПС и екс губернатор, като най-вероятно ще запази изключително топлите си чувства към него, въпреки честите негативни коментари на абевейците в посока Движението за права и свободи. Под тепето припомня, че Вальо Петров бранеше Каймаканов по време на протестите срещу него и дори се включи в безпрецедентната сбирка на поддръжници в Новотела, организирана от самия областен управител, освиркван бурно в същото време от протестъри пред петзвездния хотел.

Валентин Петров се представи в новото си амплоа на кандидат депутат днес. Защо съм тук ли? Защото познавам хората, които създадоха АБВ, работил съм с тях. Споделям ценностите и идеите им. Особено тази за възстановяване на държавността, връщането на усещането за справедливост, което се загуби, каза вторият в листата на партията в Пловдив и първи в областта Валентин Петров. После се обяви за действия срещу безчинстването на монополите. А за финал генералът и бивш главсек на МВР навлезе в съвсем неочаквана тема. 300 хиляди семейства се нуждаят от инвитро, къде е държавата, попита напиращият за парламента.

Лицето на АБВ в Пловдив Георги Паскалев изброи някои от имената в листите на партията за град и област. Сред тях са трима професори, като бившият ректор на УНСС проф. Борислав Борисов е водач на листата за Пловдив. После мина през няколко доцента, за представи вторият в листата за областта- кметът на Първомай Ангел Папазов. В листите ни има още лекари, юристи, представители на бизнеса, работници. Имаме например работник на бетоновъзел. Има студенти и много млади хора като цяло. Средната възраст на листите ни е 40 години, отбеляза Паскалев.

Не стана ясно дали други членове на БСП се вливат в другата лява партия, но Румен Петков спомена за огромната вълна на недоволство сред актива на Столетницата. Тя е заради определянето на водачите на листите. Това е стремеж за самосъхранение на един окепазил се партиен елит. Очаквам наказателен вот срещу ръководството на БСП, коментира Петков и даде за пример парашутирането на Димитър Дъбов за вода на листата в Пловдив- област. Съжалявам, но при тежкият провал в областта на финансите и приходната част ти да назначиш Търновалийски за водач на листа в Пловдив е най-малко странно. Нищо лично към него, но не може така, допълни Румен Петков.  Той попита задочно бившия министър Драгомир Стойнев кое е наложило откриването на 20 нови търговски представителства на някои меко казано екзотични кътчета от планетата ката Гана и Пакистан например, като в същото време са закрити тези в Португалия и Франкфурт. Попита още защо за министър Йовчев е закрил МВР представителствата в Сърбия, Македония и Москва. Сигурно защото няма контрабанда със Сърбия или не се интересуваме от това какви са финансовите потоци към страната ни от Русия, потърси сам отговор в типичния си закачлив стил Петков.  

Споделете ни във:

1 thought on “Валентин Петров излиза срещу приятеля си Каймаканов за влизане в парламента

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.